На Донеччині триває Мандрівний кінофестиваль.

На Донеччині триває Мандрівний кінофестиваль.

06 листопада 2013

 Після відкриття, яке 16 жовтня відбулось у Західній виправній колоній № 97, покази фільмів пройшли ще в 19 установах виконання покарань області. Це стало можливим за сприяння обласного управління пенітенціарної служби. Крім того, більшість установ придбали відеопроектори, тим самим вирішили питання технічного забезпечення показів кінофільмів.

 

Кожен фільм мають можливість подивитись від 50 до 500 засуджених. У деяких установах перегляди супроводжують правові консультації юристів громадських організацій. У жіночій Приазовській ВК-107 (Маріуполь) після перегляду фільмів виступив Олег Воля. У нього самого чималий тюремний стаж, і його досвід подолання численних перешкод у житті на волі, безперечно, був цікавим для тих, хто тільки очікує звільнення. Глядачі захоплено слухали пісні Олега під гітару.  

Після переглядів організатори обговорювали із засудженими ідею створення кіноклубів Docudays UA у їхніх установах.  Типове Положення про Кіноклуб в установі виконання покарань ухвалив начальник облуправління пенітенціарної служби.

Почалися перегляди документального кіно і в цивільних закладах – у селі Старобешеве фільми Мандрівного фестивалю демонструються за підтримки музею ім. П. Ангеліної – першої трактористки, героїні 30-х років. Партнером фестивалю на Донеччині є і Притулок для бездомних осіб (Донецьк), який забезпечує покази для безпритульних людей та в Інтернаті для людей похилого віку (Макіївка). Долучається до показів й Університет економіки та права. 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023