2 грудня Docudays UA стартував у Луцьку

2 грудня Docudays UA стартував у Луцьку

06 грудня 2013

10 Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Луцьку  розпочався фільмом польського і білоруського режисерів «Доволі! До волі…».

 

Як зазначила регіональний координатор фестивалю Богдана Стельмах, питання прав людини сьогодні як ніколи актуальне, коли українці масово вийшли на майдани. Проблема відстоювання свободи слова і думки, боротьби за демократичні принципи білорусів надзвичайно співзвучна з тією ситуацією, в якій опинилася Україна. І недаремно гасло фестивалю – "Вибір є!", бо кожен із нас у певний момент має вирішити, що робити, як жити і чого вимагати.

 

"Сери і сеньйори" – ще один фільм, представлений відвідувачам творчої кав'ярні Druzi forever. Як і попередня, ця стрічка теж порушує питання людської гідності й життєвого вибору, дає можливість поглянути на проблему співіснування двох націй і двох культур зсередини: хасидів, котрі щороку приїжджають з паломницькою метою в Умань, та українців, котрі використовують цей приїзд як можливість заробітку.

 

Після перегляду кожного з фільмів учасники зустрічі жваво обговорювали їх, проводили аналогії, дискутували з приводу євроінтеграційного вибору і свідомого життєвого вибору загалом. Попри деяку розбіжність у думках, глядачі дійшли висновку, що вибір є в кожного, і від того, яким він буде, залежатиме наше майбутнє.

 

Джерело: http://volynpressclub.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=360:2-docudaysua-&catid=8:-docudaysua&Itemid=20

 



20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023