Соціальні працівники Чугуївщини переглянули документальні фільми про права людини

Соціальні працівники Чугуївщини переглянули документальні фільми про права людини

02 грудня 2013

Кращі фільми Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA продемонстрували працівникам Чугуївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ).


15 листопада 2013 року близько 20 соціальних працівників Чугуївського ЦСССДМ ознайомилися з високохудожнім та якісним документальним кіно про права людини.Показ у рамках Міжнародного мандрівного фестивалю Docudays UA організував Юрій Чумак – голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», координатор «Центру правової інформації та консультацій» Чугуївської правозахисної групи, член Харківської правозахисної групи.


Юрій Чумак розповів про те, що фестиваль є неполітичним і некомерційним проектом, спрямованим на донесення до українського глядача високих ідеалів прав людини засобами документального кіно.

На прикладі героїв фільмів кожен може переконатися, що завжди є вибір: змиритися та опустити руки чи боротися за власні права й інтереси, права людини та основоположні свободи.


Соціальні працівники переглянули фільм «Абетка» (режисера Мадлі Ляене) про молоду матір, яка після довгих років громадянської війни у Ліберії вчиться читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Також на показі представили стрічку «Мрія» (режисера Дар’ї Дрюченко), який подає портрет музичного керівника школи-інтернату для дітей з вадами слуху – людини талановитої і безкорисливої, яка віддає всю себе заради щастя й радості глухих дітей.


 

По закінченні кінопоказу відбулося жваве обговорення кінокартин.


Як зазначила директор Чугуївського районного ЦСССДМ Інна Рябініна, значущість показаних фільмів полягає ще й у тому, що вони порушують важливі суспільні проблеми – цінності освіти, соціального захисту вразливих верств суспільства. Тому кінострічки «Абетка» й «Мрія» так щиро сприйняли працівники ЦСССДМ, оскільки саме ці люди постійно мають справу з родинами, які перебувають у складних життєвих обставинах.


До речі, Чугуївська районна рада на останній сесії, що відбулася 12 листопада, затвердила «Програму правової освіти населення Чугуївського району на 2013–2015 роки», одним з пунктів якої передбачено щороку, в листопаді-грудні, за сприяння Чугуївської правозахисної групи проводити покази документального кіно про права людини в рамках Мандрівного кінофестивалю Docudays UA.

 

Георгій Кобзар

 

 Джерело: http://www.centrduma.org.ua/news/socialni_pracivniki_chugujivshhini_peregljanuli_dokumentalni_filmi_pro_prava_ljudini/2013-11-25-65

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023