Поінформований – отже, озброєний!

Поінформований – отже, озброєний!

21 жовтня 2013

18 жовтня в Національному музеї-меморіалі “Тюрма на Лонцького» відбувся освітній захід «Ти і міліція: як діяти, щоб не стати жертвою міліцейського свавілля». Експертом та модератором був Костянтин Рєуцький – представник Асоціації українських моніторів з дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, експерт Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Учасники заходу дізналися про обсяг та межі повноважень працівників правоохоронних органів, а також про права громадян під час контактів із міліціонерами. Окрім цього, були розглянуті типові ситуації, у яких міліціонери найчастіше порушують права людини, та як оскаржувати незаконні дії правоохоронців.

«Ця тема викликає жвавий інтерес у молоді (до того ж у всіх регіонах країни), тому що більшість молодих людей у віці від 16 до 25 років мають досвід спілкування з працівниками правоохоронних органів, і в переважній більшості випадків він негативний – міліціонери так чи інакше виходили за рамки своїх повноважень та порушували їхні права. Молоді люди хочуть знати, як діяти, щоб не ставати жертвами міліцейського свавілля, і ми ділимося з ними своїм досвідом.

Не тільки відновити власні права, а й змінити загальну ситуацію – цілком можливо! Для цього потрібні лише знання, щире прагнення змін та наполегливість. Сподіваюся, під час наших заходів нам вдається переконати у цьому хоча б частину учасників», – розповів Костянтин Рєуцький.

Тема викликала значне зацікавлення серед львівської молоді. Присутні ставили багато запитань експерту та жваво вели діалог. Захід тривав 3 години, що вдвічі більше, ніж було анонсовано організаторами. Потім бесіди продовжилися в невеликих групах.
Після заходу всім присутнім були роздані пам’ятки-порадники на 
згадану тематику, які розробила Українська Гельсінська спілка з прав людини, і «жовті картки» від Асоціації УМДПЛ та Правозахисного центру «Поступ».

Команда Центру «СІМ» вдячна пану Костянтину за проведення лекції на таку актуальну тему і за допомогу в підготовці цього заходу та бажає успіхів у його подальшій діяльності у сфері правозахисту!

 

Джерело: http://centre7.org.ua/?q=news/2264

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023