У Чернігові покажуть заборонений місцевою владою фільм «Путінські ігри»

У Чернігові покажуть заборонений місцевою владою фільм «Путінські ігри»

04 грудня 2014

1 грудня 2014 року у Чернігові стартував щорічний XI Мандрівний фестиваль Docudays UA про права людини. У цьому році він проходить до 12 грудня.


Після всіх подій на Майдані та ситуацією з Росією несподіванкою цьогорічного фестивалю стала відмова Чернігівкіно, а саме кінотеатра імені Щорса, показати фільму «Путінські ігри», що є забороненим у Росії. Відмову мотивували показами інших комерційних фільмів, не рахуючись з попередньою домовленістю з організаторами Мандрівного Docudays UA. З непідтверджених джерел стало відомо, що рішення про відміну показу з’явилось після спілкування директора Чернігівкіно Олександра Мельника зі своїм керівництвом (підпорядковуються Чернігівській обласній раді). Зазначимо, що місцевих чиновників навіть не переконав лист від Державного агентства України з питань кіно до Чернігівкіно, в якому йдеться про підтримку Міжнародного Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини.

 

Втім, незвжаючи на перепони, партнери Мандрівного Docudays UA у Чернігові вже провели покази в чотирьох школах та Чернігівській виправній колонії і відзначають вищу активність глядачів, бажання знайомитися з темами фільмів та потім їх обговорювати.

 

Протягом цьогорічного Фестивалю чернігівських глядачів  ще чекають покази багатьох цікавих фільмів: «Південний кордон», «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Вегас», «Щоденник подорожі», а також заборонений до показу Чернігівкіно в Кінотеатрі ім. Щорса фільм «Путінські ігри». Окрім стрічок чернігівці зможуть подивитись фотовиставку відомого фотографа Ігоря Гайдая «Майдан. Обличчя свободи» та взяти участь у декількох майстер-класах.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023