У Дніпропетровській області покази супроводжуються інформаційною кампанією «Проти ненависті»

У Дніпропетровській області покази супроводжуються інформаційною кампанією «Проти ненависті»

13 листопада 2014

У Дніпропетровській області триває Мандрівний Docudays UA. Покази фільмів проходитимуть до 17 грудня. Наразі фестиваль відвідав Томаківку та Дніпродзержинськ.


У Томаківському професійно-аграрному ліцеї був представлений  фільм-призер глядацьких симпатій цьогорічного Docudays UA «Йоанна» Анети Копач. Учні ліцею вже мали нагоду переглянути фільми з програми фестивалю в травні під час відзначення Днів Європи в Україні. Однак дотик до мистецтва – це завжди ніби перша зустріч. Фільм польського режисера Анети Копач глибоко вразив глядачів. Це історія про життєрадісну жінку Йоанну, яка веде онлайн-щоденник,  ділиться з читачами маленькими та великими сімейними радощами, та вона хвора рак і жити їй лишилося три місяці.

 

Фільм – і світлий і сумний одночасно, мабуть тому на обличчях у дівчат були і сльози і посмішки. Кожен, хто побачив фільм – подума про своє: про мрії, які варто втілити в життя, про рідних та їх любов, про взаємини в родині та про те, як варто цінувати кожну хвилину життя. Мистецтво зробило свою справу – розкрила в кожному з нас – людину, зі своїми радощами та страхами, відірвало від буденності хоча б на декілька годин та змусило замислитися над чимось по-справжньому цінним.

 

11 листопада  відбулася зустріч у Дніпродзержинську. У Міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченко молоді міста було представлено фільм «Содік» британського режисера Мишеля Айдеми.  У 2008 році Содік мріяв вступити до університету та стати лікарем. Але вже через 5 років його судять за вбивство. Режисер - близький друг Содіка - намагається дізнатися, що завадило хлопцю втілити свою мрію і де той поворотний момент, який назавжди змінив життя.

 

Показ фільму супроводжувався інформаційною кампанією «Проти ненависті». Молодь обговорювала історичні приклади за допомогою буклетів, підготовлених до Міжнародного дня проти фашизму, расизму та антисемітизму (9 листопада) і дискутувала про сучасні проблеми суспільства.

 

Студенти медичного училища та учні 44 школи намагались знайти відповідь на питання – в чому причина ненависті та дискримінації: культурі, соціальних проблемах, історичних передумовах? А відповідь виявилась досить проста –  відсутність любові до ближнього.

 

Наступний показ в Дніпродзержинську відбудеться 19 листопада, 16.00  в Міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченко, вул. Сировця, 16.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023