Завершився ХІ Мандрівний. Останньою зупинкою став Харків

Завершився ХІ Мандрівний. Останньою зупинкою став Харків

31 грудня 2014

Наприкінці грудня у Харкові відбулися останні покази у рамках тримісячної подорожі ХІ Мандрівного Docudays UA. Звісно, у наступному році фестиваль знову підготує цікаву програму, а наразі він увійшов у свою традиційну стадію – підготовку до ХІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що відбудеться 20-26 березня 2015 року у Києві. Як пройшли останні покази Мандрівного у Харкові читайте далі.

 

24 грудня ГО «Лабораторія мирних рішень» влаштувала показ документального фільму «Амосов – Сторіччя» українського режисера Сергія Лисенка. Захід був організований в співтоваристві з Мандрівним Docudays UA та Школою молодих лідерів «Мост». В фільмі розкривається багатогранна особистість Миколи Амосова – лікаря, інженера, кібернетика, письменника, громадського діяча, вченого та мислителя. Він міг дати лад будь-якій справі, за яку б не взявся. Амосов був, як то кажуть, «людиною епохи Відродження», яка змогла досягнути висот в різних сферах діяльності.

 

Відкрив захід Юрій Чумак, один із партнерів Мандівного фестивалю Docudays UA. «Минулого року виповнилося 100 років з дня народження Миколи Амосова, славетного кардіохірурга, людини, яка чимало чого досягла в багатьох галузях знань. На честь цієї дати в Україні було підготовлено збірку фільмів, до якої ввійшла стрічка, яка сьогодні презентується», - зазначив він.

 

На рахунку Амосова тисячі врятованих життів. Бачивши чимало смертей, він попри все цінував людське життя. Амосов не міг змиритися з тим, що його пацієнти помирають. Кожну смерть він вважав своєю поразкою, навіть якщо це був безнадійний випадок.

 

А вже 26 грудня Мандрівний поїхав до Харківської області, де фільм «Ліза, ходи додому» литовської режисерки Оксани Бурої переглянули старшокласники Безлюдівського юридичного ліцею. Соціально-орієнтований фільм змусив учнів активно коментувати ситуацію, що була показана у фільмі, а також надихнув на дискусію. Це дозволило педагогам поговорити з молодою аудиторією про соціальне становище дітей в Україні та забезпечення дитячих прав у державі.

 

Джерело: varta.kharkov.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023