Запрошуємо на виставку «Обличчя свободи. Майдан» у Львові

Запрошуємо на виставку «Обличчя свободи. Майдан» у Львові

22 грудня 2014

Сьогодні о 15.00 у Львові у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відкривається виставка фотографій Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Майдан».


Виставка«Обличчя Свободи. Майдан»  мандрує Україною разом із ХІ Мандрівним фестивалем Docudays UA, що триває в Україні від жовтня по грудень. Виставка уже встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

 

За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану. Їх фотограф зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У його фотовиставці – портрети  українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму.

 

«Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – розповідає Ігор Гайдай.


У вівторок 23 грудня о 16.00  у кінозалі другого поверху Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Ігор Гайдай дасть майстер-клас.

 

Вхід на майстер-клас та виставку – вільний та безкоштовний.

 

Виставка триватиме до 9 січня.

 

Адреса Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»: м. Львів, вул. С.Бандери, 1, вхід з вул. К. Брюллова.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023