Львівська фестивальна програма: фільми та заходи

Львівська фестивальна програма: фільми та заходи

29 жовтня 2014

Сьогодні, 29 жовтня, ХІ Мандрівний фестиваль Docudays UA стартує на Львівщині. Тут кінофестиваль проходить вже в одинадцятий раз. На Львівщині покази фільмів триватимуть до 9 листопада.

 

Регіональний координатор фестивалю на Львівщині Ніна Хома розповідає: «Фестиваль торкається людської гідності, прав людини, інших соціальних аспектів. Традиційно він складається з двох частин: спочатку проходить у Києві, а після цього кращі фільми мандрують регіонами України».

 

До програми ХІ фестивалю увійшли фільми-фаворити Docudays UA, які були показані у березні в Києві. Зокрема, це фільм-переможець у номінації Docu/Життя «Останній лімузин» російського режисера Дар’ї Хльосткіної, переможець Docu/Коротко «Лізо, ходи додому» Оксани Бурої (Литва, Естонія), переможець Docu/Право «Материнська мрія» швейцарського режисера Валері Гуденус.

 

Окремою сторінкою фестивалю стане добірка фільмів молодих кінематографістів України: «Присмерк» режисера Валентина Васяновича, «Амосов – Сторіччя» Сергія Лисенка, «Кафе «Вояж» Романа Бондарчука, «Позитив» Поліни Кельм, «Хворісукалюди» Юрія Речинського, а також новий фільм-короткометражка «Нові герої – Херсонщина прикордонна» Сергія Лисенка.

 

Як наголошують організатори, кінострічок, які покажуть на кінофестивалі, немає ні в Інтернеті, ні в прокаті, ні в продажі. За їхніми словами, це кращі фільми світової і української кінодокументалістики.

 

Також організатори запрошують відвідати різноманітні заходи та майстер-класи.


Регіональний координатор фестивалю на Львівщині Ніна Хома зазначила: «Фестиваль –культурно-освітній соціальний проект, в рамках якого передбачені різноманітні майстер-класи, наприклад, з надання першої медичної долікарської допомоги, поводження зі зброєю».

 

В рамках фестивалю, який має соціальну тематику, проведуть семінар «Як захистити свої трудові права». Відвідувачі дізнаються, як відстоювати свої права та не потрапляти у «пастки», куди звертатися за правовою допомогою тощо.

 

Крім того, цікавим проектом Docudays UA є «Жива бібліотека». У ролі книг тут виступатимуть люди з власними життєвими історіями. Це солдати і медики, які були на Сході, волонтери, які збирають кошти на потреби армії, вимушені переселенці. Відтак, «читачі» «Живої бібліотеки» зможуть більше дізнатися про діяльність в зоні АТО, роботу з переселенцями, різні ініціативи, спрямовані на допомогу військовим.

 

Також для правоохоронців у Дрогобичі проведуть лекцію «Дотримання прав людини в правоохоронних органах».

 

За матеріалами zik.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023