У Запоріжжі Docudays UA розпочався фільмом «Євромайдан. Чорновий монтаж»

У Запоріжжі Docudays UA розпочався фільмом «Євромайдан. Чорновий монтаж»

03 листопада 2014

2 листопада в Запоріжжі, в Центрі мистецтва «Арт-простір», відбулося відкриття 11-го Міжнародного мандруючого кінофестивалю про права людини – Docudays UA, який триватиме до 21 листопада – річниці Майдану.

 

Фільмом-відкриття організатори обрали «Євромайдан. Чорновий монтаж» і згадали Небесну сотню хвилиною мовчання. «Дуже важливо, щоби ми пам’ятали, з чого починався Майдан. Фестиваль важливий саме зараз, адже в умовах війни нівелюються як людські цінності, так і цінність прав людини, – розпочав подію Микола Колодяжний, один з організаторів показів. – Ми не маємо права забути, заради чого загинули Герої Майдану».

Люди пошепки ділилися один з одним своїми враженнями, не відводячи очей від екрану, адже Майдан для кожного українця став частиною життя і водночас  трагедією. Після перегляду фільму всі бажаючі висловили свою думку.
– Такі фільми треба берегти, і показувати усім людям знов і знов. Це вбереже суспільство від ненависті та насилля, – складно не погодитися с Нелею Максимівною.
– Зараз наша країна і наше місто – в небезпеці. Але, будьте впевнені, ті люди, які були на Майдані і які небайдужі до того, що на ньому відбувалося, дадуть відсіч будь-якому ворогу, - переконаний керівник кіноклубу «Сходження» Ігор Гармаш (на фото). 


Мандрівний Docudays UA  – це єдиний фестиваль у світі, який проводиться по всій Україні у 231 населених пунктах. У Запоріжжі він проходить вшосте, однак вперше цього року з’явилася можливість показати кіно і в інших містах області – Вільнянську, Василівці, Оріхові, Токмаку, Бердянську і Енергодарі.

Детальний розклад показів тут

 

Джерело: ngo.zp.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023