У Житомирі з аншлагом триває Мандрівний Docudays UA

У Житомирі з аншлагом триває Мандрівний Docudays UA

14 жовтня 2014

«Зал кінотеатру переповнений. Особливо емоційним був перегляд фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж». Під час фільму глядачі плакали, а по завершенню всі заспівали гімн», – зазначила Жанна Соловйова, голова правління МГО «Сучасний Формат». Глядачі вже переглянули фільми: «Путінські ігри», «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Помаранчева зима», «День шахтаря», «Хворісукалюди», «Капітан і його пірат».  Фестиваль триватиме до 16 жовтня. Вхід на кінопокази – вільний.  

 

Початок сеансів о 15.00.

 

Попереду ще три фільми з цьогорічної програми Docudays UA, а саме:

 

Вівторок, 14 жовтня

«Життя в раю – нелегали по сусідству» . Тривалість – 78 хв. Рік – 2013. Режисер: Роман Вітал.

З того часу, як швейцарський уряд організував для біженців, яким відмовили в притулку, депортаційний центр в ідилічному гірському селищі Вальцейна, кожний четвертий, хто проживає там – нелегальний іммігрант. «Життя в раю» викриває систему швейцарської політики надання притулку біженцям і те, як привілейовані жителі Заходу поводять себе з  сусідами-біженцями. Як це впливає на їхні життя і як воно – бути шукачами притулку в «раю»?

 

Середа, 15 жовтня

«Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки». Тривалість – 93 хв. Рік – 2013. Режисер: Каллем Макрей.

Фільм присвячений останнім місяцям громадянської війни в Шрі-Ланці, що тривала 26 років. Оповідь ведуть люди, котрі вижили у боротьбі. Чи не найдраматичніші й найстрашніші відеокадри в історії, які є прямим свідченням воєнних злочинів, масових страт, катувань, сексуального насильства, були зібрані як безпосередніми жертвами, так і самими виконавцями. Саме ці кадри формують провідний наратив фільму. Уряд був певен, що вийде сухим з води, але лишилися свідки, і саме їхні сміливі розповіді, а також неймовірні відеозаписи є кістяком цієї історії.

 

Четвер, 16 жовтня

«Виховання Ульяни» . Тривалість – 52 хв. Рік – 2011. Режисер: Алєксандр Ґорєлік. 

Перед цією унікальною 9-річною особистістю безсилі всі педагогічні закони. Хороші діти старанно працюють і моляться, граються разом. Погана Ульяна не молиться і проводить час наодинці з собою. ЇЇ мама наркоманка, а бабуся – алкоголічка. Тому cестри з Общини нових святомучеників, де виховують Уляну, вважають її генетично зіпсованою. З нею не може дати раду навіть матінка Вєньяміна, колишній професійний педагог, яка стала православною вихователькою сиріт.

 

Фестиваль DocuDays UA в Житомирі став вже традиційним заходом. Шостий рік поспіль молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» є організатором фестивалю в місті.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023