У Маріуполі говоритимуть про пропаганду

У Маріуполі говоритимуть про пропаганду

10 листопада 2015

11 листопада в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулася прес-конференція, присвячена відкриттю Мандрівного Docudays UA в Маріуполі. Фестивальні покази будуть проходити в Маріупольському державному університеті, бібліотеці ім. В. Г. Короленка, БК «Молодіжний», для військовослужбовців – у військових частинах, у школах, у Володарському та Першотравневому районах, у Маріупольському ліцеї, а також у закладах пенитенціарної системи. Глядачі зможуть поспілкуватися з правозахисниками, діячами культури та митцями. Організатори влаштовують тематичні дискусії та обговорення для того, щоб перегляд фільму спонукав до аналізу проблеми, яка порушена в ньому, та пошуку оптимального шляху її вирішення на локальному та державному рівнях.

 

Чесне документальне кіно здатне захистити від зброї пропаганди, тому Мандрівний Docudays UA покаже дві стрічки з програми «Пропаганда», яка була центральною на фестивалі в Києві. Представлені в ній фільми –«Звідки з’являється пил і куди зникають гроші» Тійта Оясоо та Ене-Лііс Семпер і «Це моя земля» Тамари Ерде – «говорять про важливі сфери суспільного життя – освіту та політику.


До програми Мандрівного фестивалю увійшли також фільми із секції ЕФЕКТ ГРУЗІЇ, що розповідають про досвід війни з Росією та пізнішої відбудови країни. Добірка DOCU/ЕНЕРГІЯ відкриє шлях до усвідомлення відповідальності кожної людини на шляху до енергонезалежності та збереження природних ресурсів. Програма DOCU/УКРАЇНА представляє стрічки про наше життя сьогодні.

 

Місія Мандрівного фестивалю – створення можливості для кожної людини в Україні переглядати талановите й актуальне документальне кіно з усього світу. В такий спосіб це сприятиме розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставлення до людської гідності як найвищої цінності.

 

Мандрівний Docudays UA стартує в Маріуполі 12 листопада.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023