Думайдан – 2016: фотомиті

Думайдан – 2016: фотомиті

09 листопада 2016

Сьогодні у Тернополі відкривається фотовиставка, присвячена проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах». 

 

Відвідувачі виставки побачать кращі фотографії харківського екологічного активіста Олега Перегона, який брав участь у захисті місцевого лісопарку від вирубки перед ЄВРО-2012. А також знімки занедбаних парків Тернопільщини екологіста Олександра Степаненка та фотоісторії журналіста УГСПЛ Олега Шинкаренка, активістів Тамари Харчилави, Нінель Суслової та Олександра Чеботарьова про мирні протести на Київщині, серед яких: захист від вирубки орнітологічного заказника місцевого значення «Пірнівський», протести проти ліквідації озера Качине в Дарницькому районі міста Києва та проти вирубки парку «Чорний Гай» в Ірпені.

 

Під час презентації виставки також відбудеться обговорення з командою «Думайдан – 2016» щодо тих змін до українського екологічного законодавства, які були напрацьовані під час попередньої роботи учасниками проекту. Також виставка пройде у Львові, Івано-Франківську та Одесі. Детальніше про проект та розклад заходів можна ознайомитися на сайті.


У Тернополі виставку можна відвідати 9 та 10 листопада (з 8.00 до 17.00) у вестибюлі головного корпусу Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка (вул. Максима Кривоноса, 2). Вхід безкоштовний.

 

Організатори проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах»: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Міжнародна благодійна організація «Екологія - Право - Людина», Громадська організація Центр правових та політичних досліджень «СІМ», Екологічно-гуманітарного об’єднання «Зелений Світ», Громадська організація «Зелений Фронт». Захід у Тернополі проводиться за підтримки Посольства Швеції в Україні, Міжнародного фестивалюдокументального кіно про права людини Docudays UA та Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

 

На світлині - відвідувачі виставки на відкритті у Києві (Фото: helsinki.org.ua)

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023