В Івано-Франківську говорили про права жінок і згадували події Євромайдану

В Івано-Франківську говорили про права жінок і згадували події Євромайдану

28 листопада 2016

Покази Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Івано-Франківську, як завжди, зібрали біля великого екрана небайдужих громадян. Протягом чотирьох днів глядачі мали змогу подивитися одинадцять документальних фільмів.

 

Центральною темою більшості стрічок була роль жінок у розвитку громадянського суспільства та формуванні історично-політичних подій різних країн. Фестиваль стартував фільмом «Жіноча «Солідарність» режисерів Марти Дзідо та Пьотра Шлівовського про події 80-х років у Польщі. Після перегляду традиційно відбулося обговорення фільму. Місцеві активістки говорили також і про ідею створення Жіночого клубу в Івано-Франківську. Ліцензіатка TEDxIvano-FrankivskWomen Христина Вінтонів зазначила, що активність жінок у Івано-Франківську є щоразу вищою і об’єднання зусиль тільки підсилить їх видимість.

 

 

До річниці Євромайдану франківчанам та гостям регіональний партнер Мандрівного фестивалю Docudays UA у Івано-Франківську ГО «Молода Просвіта» показав цикл короткометражок «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лисенка. Глядачі мали змогу через онлайн-зв’язок безпосередньо поспілкуватися з однією з героїнь фільму «Євромайдан SOS» Олександрою Романцовою. Олександра згадувала про найбільш напружені моменти протистоянь, про роботу над збором доказів порушення прав людини під час Майдану для Міжнародного кримінального суду.

 

«На мою думку, майбутнє в руках кожного з нас. І лише єдність допоможе нам відстояти свою свободу до кінця, а такі фільми сприятимуть в усвідомленні цього», – підсумувала Євгенія Бардяк, керівник ГО «Молода Просвіта» та регіональна координаторка Мандрівного фестивалю в Івано-Франківську.

 

Фото: ГО «Молода Просвіта»

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023