Кременчук стартував фільмом про активістку з Китаю

Кременчук стартував фільмом про активістку з Китаю

23 листопада 2016

21-го листопада в Кременчуці стартував Мандрівний фестиваль Docudays UA.

 

Перший цьогорічний кременчуцький показ відбувся в університеті. Студенти-психологи мали змогу подивитися фільм «Задириста горобка» режисерки Нанфу Вонґ. Стрічка змагалася в програмі фестивалю DOCU/ПРАВО.

 

У своєму фільмі молода режисерка Нанфу Вонґ слідує за вільнодумною активісткою Йє Хайєн (на прізвисько Задириста горобка), щоб виразити свій протест щодо сексуального насильства, якого зазнали від директора шестеро учениць молодшої школи. Активісти, на яких стоїть клеймо ворогів держави, змушені переживати допити, цькування та арешти. Але Горобка, знана своєю інформаційно-пропагандистською діяльністю, спрямованою на захист прав працівників секс-індустрії, продовжує боротися за права жінок та дівчат. І суттєво допомагають їй у цьому соціальні мережі.

 

 

Дискусія після фільму тривала не менше, ніж сама картина. Говорили про жінок: про їхню поведінку, манеру одягатися й поводитися, участь або неучасть у громадських активностях, турботу або недбалість стосовно власних дітей.

 

Також цього дня показали українську стрічку «Остап» у Центральній бібліотеці Кременчука студентам медичного коледжу. А у вечері в «Просторі Ідей» місцеві жителі мали нагоду подивитися документальний фільм «Звіть мене Маріанною» – особливу історію від режисерки Кароліни Белявської про неприйняття іншості.

 

Цього дня кінострічки дивилися також у Горішніх Плавнях, Олександрії та Світловодську.

 

 

А 22-го листопада у холі міськвиконкому Кременчука презентували виставку постерів на тему «Корупція – це…» Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни». Тут на круглому столі про доступ публічної інформації говорили також про інструмент створення та налаштування ефективних стосунків між владою і громадою, про адептів збору інформації та зловживання доступом до інформації.

 

 

Цього ж дня у місті відбулося кілька відкритих показів (в «Просторі Ідей», альтернативному культурному центрі #Adapter та «Рок-каві»). Тут показали «Живу ватру» Остапа Костюка, «Алісу в країні війни» Аліси Коваленко та Любов Дуракової, а також «Дивні частинки» Дениса Клєблєєва.

 

Традиційно покази та обговорення фільмів Мандрівного Docudays UA відбуватимуться в будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах та культурних центрах, книгарнях, бібліотеках. Глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з відомими правозахисниками, діячами культури та митцями.

 

Джерело: prostir.org.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023