Мандрівний у Сєвєродонецьку стартував історіями про громадські ініціативи

Мандрівний у Сєвєродонецьку стартував історіями про громадські ініціативи

19 жовтня 2016

17 жовтня в місті Сєвєродонецьк стартував Мандрівний фестиваль Docudays UA. У Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» показали дві документальні стрічки з «Енциклопедії Майдану».

 

Близько двох років українські документалісти фільмували громадські ініціативи, що з'явилися на Майдані. Десять короткометражних фільмів «Енциклопедії Майдану» — це історії про волонтерів, військових медиків на сході країни, інформаційні битви та боротьбу з розчаруванням. Про це на представленні короткометражок «Мир» та «Хоттабич і його команда» у Сєвєродонецьку розповів режисер Сергій Лисенко.

 

Режисер Циклу «Енциклопедії Майдану» Сергій Лисенко 

 

«Упродовж чотирьох місяців Майдан щодня дивував світ здатністю українців об'єднуватися; креативними, злагодженими й ефективними діями, до яких долучалися сотні тисяч добровольців по всій Україні», — розповідає режисер Сергій Лисенко, який разом з героєм стрічки «Мир», активістом Мирославом Гаєм, зустрілися в Сєвєродонецьку з глядачами.

 

Глядачі у Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець»


«Дискусія тривала довше за самі фільми. І серед глядачів було багато людей, які виходили на мітинги ще в довоєнному Луганську. Була група жінок, яка нещодавно протестувала проти відведення військ у Станиці Луганській. Це дуже мужні люди...», – поділився враженнями режисер.

 

Дискусія після перегляду фільмів

 

Протягом наступних трьох місяців документальні фільми Мандрівного Docudays UA побачать мешканці понад 250 міст і містечок України. Це потужні історії про активізм, реабілітацію після війни, несприйняття іншості, бунтівний підхід до освіти – загалом більше сорока найкращих стрічок України та світу.

 

Дискусія після перегляду фільмів

 

Традиційно покази та обговорення фільмів Мандрівного Docudays UA відбуватимуться в кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках, а також в установах пенітенціарної системи. І глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з відомими правозахисниками, діячами культури й митцями.

 

Наступними естафету Мандрівного приймають Суми. Тут 20-го жовтня відбудуться покази фільмів «Аліса в країні війни» режисерів Любов Дуракової та Аліси Коваленко і «E-team» режисерів Росса Кауффмана та Кейті Шевіньї.

 

Детальний розклад дивіться у календарі.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023