Живі й нескорені

Рік
2016
Країна
Україна
Тривалість
12'35'’
Режисер(-ка)
Дарія Гірна

2016-й рік, Україною шириться декомунізація. На Львівщині, в самому серці Бандерівського краю, є місто Червоноград, яке прославилося як перше місто Радянського Союзу, де повалили пам'ятник Леніну. Проте навіть 26 років потому, тут тривають запеклі суперечки між прихильниками різних ідеологій. Перед нами полюси українського суспільства: хор російської общини «Жива пам’ять» та співоча чота націоналістів ОУН-УПА «Нескорені», яких об’єднує Червоноградський народний дім. Ця кінострічка – про глибинні, приховані процеси, які насправді криються за поваленням пам'ятників, і про те, як два паралельні світи перетинаються в Червоноградському народному домі.

Виробництво
Parallenin Films, Tel.: +38 066 0878657, Marharyta Hasanova, [email protected]
Дистрибуція
UCU School of Journalism supported by MyMedia, Tel.: +38 032 240 99 40, Viktoria Babenko, [email protected]
Режисер(-ка)
Дарія Гірна

Дарія Гірна – народилась і виросла у Львові. Навчалася у Львівському національному університеті імені Франка (бакалавр журналістики), Школі журналістики Українського католицького університету (маґістр). Кореспондентка Hromadske.ua. народилась і виросла у Львові. Навчалася у Львівському національному університеті імені Франка (бакалавр журналістики), Школі журналістики Українського католицького університету (маґістр). Кореспондентка Hromadske.ua.

 

Богдан Кутєпов – скандаліст, документаліст, баяніст. В минулому - автор проектів журналістських розслідувань, медіакритик. Тепер стрімер, журналіст, ведучий на Hromadske.ua. Зняв понад 150 короткометражок у проекті Hromadske.doc. Автор циклу документальних репортажів «Нова рада» та документального циклу «Восток» (спільно з М. Найємом), фільму про обмін полоненими «Контакт», фільму-експерименту «Піду в поліцію» тощо.

 

Таїсія Кутузова – випускниця Школи журналістики Українського католицького університету. Кореспондент Радіо Свобода. Знімає відеоісторії. Родом з Сімферополя, живе в Києві.

 

Жанна Озірна – із журналістики і сучасного мистецтва перейшла до написання сценаріїв та виробництва власних фільмів. Курує програму Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art. Веде блог з кінодраматургії All About Storytelling.

 

Маргарита Гасанова – мандрує та фільмує, вивчаючи культури різних народів через об'єктив камери. Учасниця Parallenin Films.

 

Анна Ютченко – операторка, фотографиня, відеохронікерка, поетеса. Навчається у Полтавському національному педагогічному університеті ім. В.Г.Короленка на факультеті філології та журналістики. Активна учасниця незалежного мистецького об'єднання «Magnum Opus», сценаристка проекту відеопоезії «#Встол», операторка ініціативи «Люди читають», презентувала ці проекти на Міжнародному фестивалі відеопоезії «Cyclop», «Форумі видавців» та на фестивалі «Artgnozis».

Фільмографія

Вибране: «Живі й нескорені» (2016)

Домашні ігри
Рік
2017
Країна
Великобританія, Україна, Франція
Режисер(-ка)
Аліса Коваленко ...
Між іншим
Рік
2016
Країна
Україна
Режисери
Юлія Аппен ...
Укриття
Рік
2016
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Анастасія Максимчук ...
До скорого
Рік
2016
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Юлія Кочетова-Набожняк ...
Щоденник
Рік
2016
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Олександра Чупріна ...
Історія зимового саду
Рік
2017
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Семен Мозговий ...