Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр «Емек»

Рік
2016
Країна
Туреччина
Тривалість
48’
Режисер(-ка)
Emek Bizim İstanbul Bizim

Фільм «Audience Emancipated» – це хроніки боротьби у серці Стамбула, що стала однією з найбільш значимих і проклала шлях до протестів на площі Таксім. Вона розгортається довкола кінотеатру «Емек», який зруйнували всупереч волі людей та на шкоду спільному благу, перетворивши його на торговий центр. Фільм показує цю боротьбу з погляду активістів та глядачів. Він складається з відеозаписів, які зібрали учасники протесті, а відтак має на меті відобразити спільне бачення людей, які відстоювали своє право на місто. Фільм транслює ідею нової публічності, яка стала видимою завдяки протестам довкола парку Ґезі, на кіноекран шляхом політичної мобілізації.

Виробництво
Emek Bizim İstanbul Bizim initiative, Turkey. Tel.: +90 533 423 29 72, Fırat Yücel, [email protected], [email protected]
Дистрибуція
Artvoltage, Başak Çallıoğlu, [email protected], www.artvoltage.com
Режисер(-ка)
Emek Bizim İstanbul Bizim

Emek Bizim İstanbul Bizim (Емек наш Стамбул наш) – це ініціатива, створена у 2010 році для організації демонстрацій та заходів проти знесення кінотеатру «Емек» у стамбульському районі Бейоглу. З 2013 року учасники руху збирали відео- та аудіозаписи демонстрацій, які робили активісти та кінорежисери, а потім створили на їхній основі документальний фільм «Audience Emancipated: боротьба за кінотеатр “Емек”» (2016).

Фільмографія

Вибране: «Audience Emancipated: боротьба за кінотеатр “Емек”» (2016)