У Полтаві завершився Мандрівний Docudays UA

У Полтаві завершився Мандрівний Docudays UA

30 жовтня 2014

25 жовтня у Полтаві відбулася церемонія закриття Мандрівний Docudays UA. На ній були присутні партнери фестивалю, активісти місцевих громадських організацій, учасники правозахисних заходів, журналісти.

 

Також того дня відбувся тренінг для активістів, які працюють з вимушеними переселенцями на тему «Міжрегіональний діалог. Конфлікти: способи запобігання та вирішення». На нього були запрошені лідери та активісти громадських організацій і рухів, вимушені переселенці, які проживають у Полтаві, педагоги, молодь міста Полтава. Учасники тренінгу переглянули фільм «Життя у раю – нелегали по сусідству», обговорили конфлікти, які виникають між вимушеними переселенцями та місцевими жителями, а також паралелі, які простежуються між нинішньою ситуацією в Україні та проблемами, висвітленими у кінострічці. Метою тренігу було налагодження діалогу у місцевій громаді засобами кіномистецтва, а також пошук шляхів ефективного подолання конфліктів. Тренінг провели кваліфіковані спеціалісти у сфері конфліктології Олена Гаран, Наталія Кірячок та Ганна Кіященко.

 

По закінченню тренінгу, як і було анонсовано раніше, відбувалися вільні покази, під час яких присутні мали можливість переглянути стрічки «Особлива потреба» та «Путінські ігри». Останній фільм викликав особливий резонанс серед присутніх, адже проблеми корупції та очищення влади залишаються надзвичайно актуальними і важливими для громадян міста.

 

Взагалом цьогоріч фестиваль пройшов у понад 20-ти локаціях, серед яких традиційними є загальноосвітні школи міста, вищі та середні навчальні заклади, бібліотеки. Серед нових партнерів слід окремо відзначити територіальний центр обслуговування одиноких непрацездатних громадян у Полтаві, Диканську районну бібліотеку для дітей та Лубенську центральну районну бібліотеку ім. В.Малика, де із надзвичайним успіхом відбулися покази фільму «Амосов – сторіччя».

«Кожного року фестиваль шукає нові майданчики для показів, що дозволяє залучати до перегляду документальних стрічок різні цільові аудиторії: від студентів та школярів до людей літнього віку», - звернулась до глядачів Наталія Кірячок, модератор показу документальної стрічки «Амосов – Сторіччя» у територіальному центрі обслуговування одиноких непрацездатних громадян київського району міста Полтави. Цей фільм був обранийне випадково. Під час обговорення стрічки з’ясувалося, що серед присутніх є ті, хто лікується і нині в інстутуті, де колись працював геніальний хірург. Тож присутні ділися не тільки своїми враженнями від фільму, але й розповідали, як нині працює заклад, як береже «амосівські» традиції. Стрічка зворушила всіх присутніх, змусила замислитися над цінносттями життя. Насамкінець присутні побажали фестивалю не зупинятись у своєму розвитку, а фільм «Амосов – Сторіччя» показати у молодіжній аудиторії, особливо студентам-медикам.

Протягом 9-ти днів фестивалю відбулися прес-конференція, два правозахисні заходи та понад 20 показів. Окрім міста Полтави, фестиваль пройшов у 4-х районах області.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023