Відбудова України: як громадян(к)ам впливати на ухвалення владою рішень

Відбудова України: як громадян(к)ам впливати на ухвалення владою рішень

22 листопада 2023

Унаслідок повномасштабної війни зруйновано тисячі житлових будинків, шкіл, лікарень, об'єктів інфраструктури, історичної та культурної спадщини. Війна триває, але відбудовувати свою країну потрібно вже зараз. Чимало українців/-ок готові брати активну участь у цьому. Адже відновлені міста й села мають бути інклюзивними, комфортними та безпечними для всіх. Крім того, відновлення і подальший розвиток України має спиратися на принципи Лугано, в основі яких акцент на реформах, прозорість, рівність, децентралізація, послідовна співпраця із західними партнерами, подолання корупції в правоохоронній і суддівській системах.

 

Що заважає громадян(к)ам впливати на рішення влади та покращувати добробут своєї громади вже зараз? Які інструменти вже є в українському законодавстві, аби громадян(к)и могли реалізувати свій вплив на ухвалення рішень? Як зробити, аби центральна влада чула потреби людей на місцях, а останні ефективніше комунікували з місцевими очільниками?

 

В Ужгороді 30 листопада о 13:30 поговоримо про інструменти участі громадян/-ок у прийнятті рішень — разом з Олександром Солонтаєм, директором програм практичної політики «Інституту Політичної Освіти», та Віталієм Селиком, директором БФ «Сміливі», співзасновником волонтерської ініціативи «Сміливі відновлювати».

 

Захід відбудеться за адресою м. Ужгород, вул. Капітульна, 26 – Юридичний факультет УжНУ.


Модерує розмову Ірина Бреза, журналістка.

 

Подія організована в межах правозахисної програми RIGHTS NOW! на теренах 20 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у партнерстві із ГО «Карпатське агентство прав людини “Вестед”».

 

20 Мандрівний Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства США в Україні. Думки, висновки чи рекомендації не обов'язково відображають погляди урядів, благодійних організацій чи компаній цих країн. Відповідальність за зміст публікації несуть винятково його автор(к)и.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023